Leuk dat je even komt kijken op mijn website…

NatasjaMensesIk ben Natasja Menses (1977). Opgegroeid op de Veluwe is de natuur mij, tijdens de vele mooie tochten die ik samen met mijn ouders maakte, met de paplepel ingegoten. Toen ik nog op de basisschool zat, gooide ik mijn huiswerk liever aan de kant en fietste elke dag naar mijn favoriete plekje in de natuur, waar ik gefascineerd en eindeloos de planten en de dieren bestudeerde. Daar kwam ik helemaal tot mezelf. De schade van school heb ik later weer ingehaald door mijn diploma te behalen voor docent biologie. Tegenwoordig werk ik als adviseur ecologie. Het is dus helemaal goedgekomen :-).

Naast mijn passie voor de natuur ben ik altijd heel creatief geweest, ik tekende graag en knutselde soms van alles in elkaar. Altijd weer geïnspireerd door de natuur. Na mijn puberteit verschoof het tekenen steeds meer naar de achtergrond, tot ik uiteindelijk helemaal niet meer tekende. Pas in 2005 pakte ik het tekenen weer op. Ik had het gevoel dat ik thuis kwam. Sindsdien ben ik er niet meer mee gestopt. De natuur en het tekenen zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Inmiddels heb ik het geluk te mogen wonen en werken midden in de prachtige natuur van de Veluwe. Wilde zwijnen en edelherten staan letterlijk naast ons huis en de das is regelmatig te vinden in onze tuin. Boerenzwaluwen brengen bij ons hun jongen groot en jonge vosjes spelen in onze boomgaard. Het voelt als een voorrecht om zo te mogen leven en daar ben ik erg dankbaar voor.

Buiten zijn, onderzoeken, ontdekken, geïnspireerd raken en tekenen is mijn leven. Door het tekenen en schilderen van insecten, vogels, planten en dieren probeer ik stukjes beleving vast te leggen en anderen deelgenoot maken van al het moois wat de natuur te bieden heeft. In mijn blog neem ik je graag mee tijdens het maakproces en verhaal achter de illustratie. Ik werk hoofdzakelijk in inkt en aquarel. Werk dat te koop is, vind je in mijn webwinkel.