Gelimiteerde fine-art prints van hoornaar en raaf!

Eindelijk is het zover; ik heb van twee van mijn tekeningen gelimiteerde fine-art prints laten maken. De Europese hoornaar en de raaf!

Omdat het voor mij de eerste keer is dat ik fine-art prints heb laten maken heb ik mij vooraf goed laten adviseren. Wim Buiskool van Digital-scan heeft mijn tekeningen professioneel ingescand en Jan R. Smit van fineartprintingspecialist.nl heeft ze prachtig afgedrukt en voorzien van een officieel certificaat.

De prints zijn van museumkwaliteit en afgedrukt met hoogwaardige, lichtechte, gepigmenteerde Epson Ultrachrome HDX inkten op 350 grams Hahnemühle Musem Etching papier. Deze combinatie geeft de prints de beleving alsof het originelen zijn. De kleuren van de hoornaar zijn net zo intens als dat van het origineel en van beide tekeningen komen de details van het fijne stippelwerk, wat mijn werk kenmerkt, uitstekend terug.

Beide tekeningen zijn geprint in een gelimiteerde oplage van 5 stuks + 1 Artist’s proof (AP). De Artist’s proof is niet te koop.
Ze zijn allen handgesigneerd en hebben een certificaat van echtheid met uniek hologram en handgeschreven nummering. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je een uniek exemplaar in handen hebt en er zal ook nooit een nieuwe oplage verschijnen.

Ik vond het een spannend proces en ik moet eerlijk zeggen dat het best gek voelde om ineens zes versies van de originele tekeningen te zien liggen. Alsof ik de tekeningen ieder ‘even’ zes keer opnieuw heb getekend. Ze zijn echt mooi geworden.

De fine-art prints zijn vanaf vandaag te koop in mijn webwinkel.

De komende tijd richt ik mij op een serie van inheemse insecten in hetzelfde formaat als de hoornaar (40 x 50 cm.) en daarnaast participeer ik in The Sketchbook Project van de Brooklyn Art Library. Voor dit project zal ik de natuur in mijn leefomgeving (Hoog Buurlo en Radio Kootwijk) gaan tekenen. Genoeg te doen. Wil je het volgen? Hou mijn website en Instagram account dan in de gaten!